1. Reduce inflamația

Consumul de suc de aloe vera poate ajuta la reducerea inflamației.

 

Cum să utilizați

Sucul de Aloe vera este disponibil în comerț. Dar, dacă aveți o plantă, nu există niciun motiv pentru care nu puteți să faceți sucuri proaspete pe cont propriu.

 

De ce ai nevoie

1 frunză de aloe vera

1 cană de apă

1 linguriță de miere

 

Ce trebuie să faceți

Tăiați o frunză de aloe vera.

Desprindeți stratul exterior. Asigurați-vă că eliminați latexul de aloe, care este golul galben care se află sub foaia exterioară.

Scoateți gelul și spălați-l cu grijă pentru a îndepărta orice sevă reziduală.

Plasați gelul într-un mixer. Adăugați apă și miere și amestecați pentru a combina toate ingredientele.

 

De ce funcționează

Una dintre cauzele inflamației este oxidarea care afectează, care este cauzată de radicalii liberi din corp si care vă afectează celulele. Este cunoscut faptul că aloe vera este bogat în antioxidanți. Acești antioxidanți se leagă de radicalii liberi și ajută la gestionarea inflamației.

 

Prudență

Aloe latex are proprietăți laxative și poate provoca disconfort gastro-intestinal.

 

     2. Reduce arsurile la stomac și refluxul acid

Sucul de Aloe vera a fost utilizat în tratamentul bolii de reflux gastroesofagian (GERD). GERD produce simptome cum ar fi arsuri la stomac, dureri în piept și probleme cu înghițirea, iar sucul de aloe este un remediu eficient.

 

De ce funcționează

Aloe vera are proprietăți antiinflamatorii care calmează mucoasa stomacului și esofagul. De asemenea, ajută in lupta împotriva agenților patogeni care cauzează probleme gastro-intestinale.

 

     3. Reduce colesterolul și reglează zahărul din sânge

Desi este încă în stadiile preliminare, cercetările au arătat că aloe vera poate ajuta la reducerea colesterolului. De asemenea, ajută la menținerea glicemiei, motiv pentru care este adesea folosită ca supliment de către diabetici.

 

De ce funcționează

Studiile clinice au arătat că aloe vera poate reduce concentrația de colesterol în organele vitale. De asemenea, poate reduce nivelul de glucoză din sânge.

 

 

    4. Menține sănătatea orală

Sunt opinii că aloe vera poate fi la fel de eficace ca orice pastă de dinți atunci când vine vorba de menținerea igienei orale. Cu patru ingrediente, această pastă de dinți pe bază de gel cu aloe vera este excelentă pentru dinți. Puteți face acest lucru în mai puțin de cinci minute, iar beneficiile gelului Aloe vera fac pasta de dinți liniștitoare și reconfortantă, care sustine sănătatea dentară, vă ajută la hidratarea gingiilor și tratarea rănilor din gură.

 

Cum să utilizați

Puteți sa va faceti  pasta de dinți din aloe vera acasă.

 

De ce ai nevoie

3 lingurițe de gel Aloe Vera (proaspăt extras)

5 lingurițe. de bicarbonat de sodiu

5 lingurițe. din glicerina vegetală

Mentă proaspăt tocată

Ulei de eucalipt sau ulei esențial de mentă

Borcan de sticlă

Containere din plastic

 

Ce trebuie să faceți

Găsiți aloe vera proaspătă. Puteți lua în considerare cumpărarea gelului Aloe Vera, dar gelul proaspăt extras din Aloe Vera este mai puternic și nu are substanțe chimice suplimentare în el.

Pentru a extrage gelul, trebuie să tăiați vârfurile Aloe Vera și să deschideți părțile cărnoase folosind un cuțit ascuțit.

Acum, continuați să răzuți gelul folosind un cuțit sau o lingură.

Tăiați frunzele de mentă în mod fin. Alternativ, puteți lua în considerare utilizarea unor uleiuri esențiale de eucalipt sau ulei esențial de mentă.

Acum, adăugați sifon, glicerină, mentă sau ulei esențial de eucalipt în borcanul de sticlă și amestecați bine.

Lăsați amestecul să se așeze și puteti să-l depozitati în borcanul de sticlă sau să folosiți un recipient din plastic dacă călătoriți des.

Pasta de dinți Aloe Vera este gata de utilizare.

De ce funcționează

Gelul Aloe vera, datorită proprietăților sale antibacteriene, poate ajuta la lupta împotriva bacteriilor din cavitatea bucală. Ajută, de asemenea, la bolile care cauzează inflamația gingiei, în special parodontită.

 

     5. Construiește imunitatea

Aportul de aloe vera poate stimula sistemul imunitar.

 

De ce funcționează

Aloe vera contine celule pentru a produce oxid nitric și citokine, care ajută la sistemul imunitar.

 

 

     6. Reduce riscul de cancer

Impactul aloe vera asupra sistemului imunitar este strâns legat de proprietățile sale antitumorale și anticanceroase.

 

De ce funcționează

Aloe vera stimulează sistemul imunitar, care vă ajută indirect corpul împotriva tumorilor. Studiile au arătat, de asemenea, că pot diminua dimensiunea tumorilor și pot crește rata de supraviețuire a celor cu cancer.

 

Prudență

Aloe latex este considerat nesigur pentru consum. Poate provoca probleme gastro-intestinale și poate fi letală în doze mai mari.

 

Gelul de aloe trebuie evitat de femeile însărcinate și care alăptează. Poate agrava orice afecțiune intestinală și probleme renale. Aloe vera scade nivelul de zahăr din sânge, astfel încât diabeticii și persoanele care urmează să fie supuse unei intervenții chirurgicale trebuie să+si monitorizeze nivelul glicemiei.

 

     7. Ajută la tratarea hemoroizilor

Când vine vorba de tratamentul natural al hemoroizilor, Aloe vera este foarte populară. Multele sale proprietăți benefice, dau acestei plante uimitoare capacitatea de a vindeca această stare dureroasă.

 

De ce funcționează

Proprietățile sale antiinflamatoare diminuează inflamațiile în interiorul și în afară și ajută la atenuarea neregulilor intestinale și a problemelor intestinale. Ea face scaunul moale și ușor de trecut, reducând astfel presiunea cauzată de tulpină. Antrachinonele, unul din ingredientele cheie ale aloe vera, ajută la stimularea contracțiilor pe pereții tractului digestiv.

 

Cum să utilizați

Dacă aveți plante de aloe vera în casă, aveți noroc. Este ceea ce aveți nevoie pentru a obține scutirea de arsuri, mâncărime, iritații și dureri cauzate de hemoroizi. Puteți să o utilizați în următoarele moduri :

Spargeți partea de jos a frunzei și aplicați gelul pe care îl obțineți direct de pe zona afectată. Utilizați degetul arătător pentru a masa ușor și uniform gelul în zona afectată.

 

Gelul poate fi, de asemenea, aplicat în interior cu ajutorul unei seringi pentru tratarea și vindecarea hemoroizilor interni. Ajută la reducerea durerii și a sângerării.

 

Gelul poate fi aplicat ori de câte ori este necesar. Totuși, nu uitați să nu o aplicați după o baie, după mișcări intestinale sau înainte de a merge la culcare.

 

Prudență

Utilizarea Aloe vera local nu are efecte secundare semnificative. Cu toate acestea, consumarea acesteia ar putea duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge – astfel, pacienții diabetici ar trebui să fie atenți dacă îl iau ca remediu.